Kies voor een lokaal bedrijfsnummer voor een verbeterde service en bereikbaarheid

Bereikbaarheid is zeer belangrijk voor bedrijven. De telefoon is nog steeds een van de meest geliefde communicatiekanalen voor klanten richting bedrijven. Als bedrijf is het belangrijk dat het telefoonnummer herkenbaar is en een professionele uitstraling uitdraagt. Dit betekent niet dat elk bedrijf een 0900 nummer aan dient te schaffen. Deze zijn misschien qua functionaliteit voor het bedrijf wel aantrekkelijk, maar hebben vaak een slechte reputatie. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verschillende varianten van bedrijfsnummers aan te schaffen en een lokaal nummer blijkt een van de beste oplossingen met zeer veel voordelen, voor zowel de klant als het bedrijf.

 

Kweek meer vertrouwen en een band met de regio

Wanneer een bedrijf in een specifieke regio actief is, maar hier niet gevestigd is dan kan het soms lastig zijn om mensen te bereiken met een niet-lokaal nummer. Ook kunnen mensen sneller geneigd zijn om zelf niet te bellen, omdat ze denken dit bedrijf is toch niet in de buurt en kan mij niet helpen. Er is nu echter de mogelijkheid om een regionaal bedrijfsnummer aan te schaffen. Een klant uit Limburg is bijvoorbeeld minder snel geneigd om een telefoonnummer uit Amsterdam te bellen, laat staan om deze op te nemen. De drempel voor de doelgroep om te bellen en de telefoon op te pakken wordt door een lokaal vast nummer een stuk lager en de band met de regio en het bedrijf wordt hiermee behoorlijk versterkt. Mensen hebben vaak een stuk meer vertrouwen in lokale nummers dan in nummers uit andere plaatsen in het land. Vaste telefoonnummers kan men o.a. gemakkelijk online aanvragen bij Belfabriek.nl, waaronder een Amsterdams 020 nummer, meer informatie.

 

Geef elke vestiging of afdeling een vergelijkbaar lokaal nummer

Door gebruik te maken van een lokaal bedrijfsnummer kun je ervoor kiezen om verschillende afdelingen hun eigen telefoonnummer te geven met bijvoorbeeld alleen een verschil in het laatste cijfer. De reden hiervoor, is dat lokale bedrijfsnummers niet los maar in series verkocht worden. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en maakt het ook makkelijker om nummers van andere afdelingen of vestigingen te onthouden. Met een lokaal bedrijfsnummer profiteer je als bedrijf ook van de vele mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld zelf opgezette keuzemenu’s, wachttonen passend bij het bedrijf en de mogelijkheid om gebruik te maken van een antwoordapparaat, zodat klanten een bericht kunnen achterlaten en tijdens kantooruren extra snel geholpen en teruggebeld kunnen worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *