Internet bellen en telefonie

Internet bellen en telefonie

De meeste huishoudens hebben een alles-in-een pakket met interne, tv en telefonie gecombineerd. Dit is goedkoper, dan alledrie apart afsluiten en vaak kun je ze niet eens apart afsluiten. Het komt ook steeds vaker voor dat mensen (vooral jonge mensen) geen vaste huistelefoon meer nodig hebben en alles via hun mobiel regelen.

Internet

Als je internet wilt afsluiten of wilt overstappen, dan zijn een aantal zaken belangrijk. Om te beginnen, wil je alleen internet afsluiten of ook televisie. Je kan namelijk niet altijd alleen internet afsluiten, soms moet je het combineren met televisie. Als je geen speciale wensen hebt en een gewone internetgebruiker bent dan is via de kabel of ADSL prima. Wil je sneller internet, dan kun je glasvezel overwegen mits het ook bij jou in de buurt aangeboden wordt.

Het is ook slim om te checken of je een gratis modem krijgt bij je internet abonnement. Soms gebeurt dit ook via bruikleen waarbij je het modem gratis mag gebruiken zo lang als je klant bent. Andere zaken die je kunt overwegen als je bijvoorbeeld een groot huis hebt, is of je in elke kamer goede wifi ontvangst hebt. Dit wordt niet altijd gegarandeerd namelijk. Als je een rijtjeshuis hebt, is dit mindel snel een probleem.

Bellen

Zoals eerder genoemd wordt bellen vaak gecombineerd met internet en televisie. KPN en Ziggo bieden allebei verschillende pakketten aan waar internet bellen en telefonie inzitten. Wil je alleen bellen via een vaste lijn, dan is dat vaak niet mogelijk en moet je er internet of televisie bij afnemen, dus let daar goed op. Hoef je niet perse een vaste lijn te hebben en bel je zelf meestal via mobiele telefoon, dan kun je checken of het pakket zonder bellen goedkoper is, maar dit scheelt vaak heel erg weinig. Het is sowieso slim om de tarieven te checken van het bellen. Bel je bijvoorbeeld alleen maar naar nummers in Nederland, dan zijn de kosten erg laag en zitten ze soms bij het maandbedrag inbegrepen. Ga je echter naar het buitenland bellen, dan kunnen de kosten snel oplopen!

Alles-in-een Pakketten

Er zijn steeds meer partijen die de alles-in-een pakketten aanbieden om zo klanten aan zich te binden. Vaak kun krijg je de eerste 4 of 6 maanden 50% korting. Dus let erop dat je goed naar de prijs kijkt ook na die eerste maanden met korting. Vodafone en T-mobile bieden tegenwoordig ook alles-in-een pakketten aan waarbij je korting krijgt op je mobiele telefoonrekening als je alle producten bij hun afsluiten. Kortom gebruik een online vergelijker om snel een overzicht te krijgen van de kosten van de internet, bellen en telefonie pakketen. Dit kan heel eenvoudig via de vergelijker van www.vergelijkenkies.com Daar voer je jouw gegevens in en wat je wilt afsluiten. Dan krijg je direct een compleet overzicht van de aanbiedingen die bij jouw passen en ons advies is natuurlijk om gewoon de goedkoopste te kiezen, want de kwaliteit is vergelijkbaar! Overstappen is sowieso voordelig want dan kun je gebruikmaken van de actie korting met de eerste 4 of 6 maanden 50% korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *