Onbeperkt internet: zonder limiet mobiel internetten?

Onbeperkt internet is redelijk standaard voor breedband internet maar jammer genoeg is dit niet het geval voor mobiel internet. Dit komt doordat de kosten hiervan veel hoger. Als veel gebruikers geen limiet hebben dan wordt het verbruik vele malen hoger wat de providers voor hogere kosten zet. Gelukkig zijn er providers die het nu wel aanbieden, zij het in een andere vorm dan je zou verwachten. Niet alleen in combinatie met een duur telefoonabonnement maar ook in combinatie met een voordelig sim only abonnement. Er zijn aanbieders die sim only abonnementen aanbieden waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van mobiel internet en kan appen en facebooken.

De voorwaarden
Het is wel van belang om goed op de voorwaarden te lezen. Er zijn providers die echt een onbeperkt internet abonnement aanbieden maar er zijn ook providers waarbij dat anders werkt. Sommige providers bieden een bundel aan met 4 gigabyte aan internet. Wanneer je als gebruiker door deze bundel heen bent werkt het internet nog wel maar alleen op erg lage snelheid. Deze snelheid wordt vaak verlaagd naar slechts 64 Kbps volgens onbeperktinternet.com. Let dus altijd op de bundel die je kiest. En of je genoeg hebt aan het aantal gigabyte binnen de bundel. Bundels waarbij de snelheid niet wordt verlaagd zijn er ook.

 

Sim only?
Sim only is het meest voordelige abonnement dat er is voor mobiel internet. Beschik je over een goed werkende telefoon en ben je op zoek naar een nieuw abonnement met internet? Kies dan voor sim only. Bij sim only krijg je enkel een simkaart geleverd en een telefoonnummer. Vaak is het ook mogelijk om je eigen mobiele nummer te behouden. De kosten voor het abonnement zijn dan ook enkel de kosten voor bellen, sms’en en het gebruik van internet. Er hoeft geen toestel te worden afbetaald waardoor de maandelijkse kosten erg laag zijn.

 

Vergelijken
Met zoveel providers en abonnementen waar je uit kunt kiezen kan het vervelend en vermoeiend zijn om een keuze te maken. Het is niet te doen om iedere website van de providers te bezoeken, te bekijken wat het aanbod is en vervolgens de abonnementen te vergelijken. Dat is niet een simpel en makkelijk uit te voeren onderzoek naar het beste abonnement maar een urenlange speurtocht die meer tijd in beslag neemt dan je zou denken. Terwijl je voor een alles in 1 pakket een postcode check doet is dat voor mobiel internet niet nodig. Het enige dat je hoeft in te vullen zijn je wensen; mobiel internet is immers in heel Nederland beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *