Alle internetaanbieders

In Nederland zijn er veel internetaanbieders, welk internetaanbieder heeft de snelste internetverbinding? en welke aanbieder heeft glasvezel, kabel of ADSL internet. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal internetaanbieders in Nederland met een korte beschrijving en belangrijke eigenschappen.

KPN

KPN is aanbieder van interactieve TV, internet, vaste en mobiele telefonie. Zij
mogen zichzelf de grootste leverancier van telecommunicatie- en- IT-diensten in Nederland noemen. Veel merken waaronder Telfort, XS4ALL en Simyo vallen onder het moedermerk KPN. KPN biedt internet via een glasvezelnetwerk en via ADSl. Met eindeloos veel combinatie mogelijkheden biedt KPN voor consumenten en zakelijke klanten een goed passend aanbod.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

XS4ALL

XS4ALL is een zelfstandige dochteronderneming van KPN en kan zelf beslissen over zijn beleidsvoering. XS4ALL heeft het laagste storingspercentage van Nederland. Ze bieden internet via ADSL, VDSL en glasvezel. Ze bieden ook mobiel internet via wifi-hotspots van KPN aan, evenals bellen en televisie. XS4ALL is een van de weinig internetaanbieders die gebruik van beveiligde mail actief bevorderd. Omdat veiligheid bij XS4ALL hoog in het vaandel staat wordt er bij aanschaf van een internetabonnement een gratis beveiligingssoftware meegeleverd, zodat u veilig kunt internetten.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Telfort

Telfort is sinds 2005 dochter van KPN. Telfort staat bekend om zijn goede kwaliteit en voordelige tarieven. Ook staat Telfort voor 100 procent installatie garantie. Telfort biedt standaard snel internet en extra snel internet aan via het betrouwbare KPN netwerk. Standaard krijg je bij een Telfort abonnement toegang tot webmail en krijgt u een gratis wifi-modem in bruikleen. Eén van de extra diensten die Telfort aanbiedt is Telfort veilig, een compleet beveiligingspakket voor je PC, Mac, tablet of smartphone.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Tele2

Tele2 biedt zowel gewoon internet aan als zakelijk internet. Zakelijk internet van Tele2 wordt via verschillende verbindingssoorten aangeboden, namelijk DSL met een snelheid tot 80 MBps, glasvezel (tot 1 GBps) of radiostraalverbinding (tot 800 MBps). Verder biedt Tele2 aanvullende diensten aan waaronder IP Betaalverkeertransport voor online betalingssystemen. Naast het aanbieden van internet biedt Tele2 ook mobiele telefonie en televisie aan. Uiteraard zijn de verschillende diensten ook te combineren.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Online.nl

Aanbieder van internet, telefonie en televisie. Met het voordeligste internet van Online.nl haal je al tot 30 MBps voor downloaden en 3 MBps voor uploaden. Bovendien krijg je bij het voordeligste internetpakket een wifi-modem gratis in bruikleen. Door de eenvoudige installatie van het draadloos modem en de hoge internet beveiliging, is internetten van Online.nl: snel, betrouwbaar en voordelig.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Ziggo

Ziggo is door Tweakers voor de zevende keer op een rij beoordeeld als beste internetprovider. Ziggo biedt verschillende pakketten aan om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ziggo biedt naast internet pakketten ook telefonie en interactieve televisie aan. De diensten van Ziggo zijn voor zowel particuliere en zakelijke klanten, beide kunnen gebruik maken van de kabel van Ziggo. De internetsnelheid van Ziggo ligt hoger dan bij andere internetaanbieders. Ook kunt u gratis gebruik maken van Ziggo WifiSpots, een Ziggo internetbeveiliging en een wifi-modem in bruikleen, wanneer u kiest voor een abonnement bij Ziggo.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Vodafone

Vodafone werkt sinds kort samen met Ziggo. De samenwerking tussen Vodafone en Ziggo zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Zo kunt u de vaste diensten van Ziggo profiteren met het mobiel bellen en internetten van Vodafone. Vodafone communiceert op haar website niet erg duidelijk over haar mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van alleen internet. Het alles in 1 pakket van Vodafone is het meest complete pakket dat wordt aangeboden door Vodafone. De internetsnelheid is op te delen in drie verschillende categorieën.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Stipte

Stipte maakt het overstappen van aanbieder heel eenvoudig voor u, door middel van aanmelding op de website van Stipte. Behalve het opzeggen van uw huidige provider regelt Stipte de rest. Stipte biedt internetverbindingen aan met verschillende snelheden, variërend van 20Mb tot 500Mb. Stipte is in januari 2016 overgenomen door Fiber. Daardoor kunnen Stipte klanten ook gebruik maken van de extra’s van Fiber, bijvoorbeeld een SmartAlarm om uw huis te beschermen, dat gemakkelijk te besturen is via uw telefoon.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

Fiber

Fiber is de snelst groeiende, onafhankelijke glasvezelprovider van Nederland. Naast internet bieden zij ook interactieve televisie en (mobiele)telefonie aan. Fiber is in 2016 verkozen tot snelste provider van Nederland. Daarnaast garandeert Fiber de maximale internetsnelheid en als dit niet het geval is, krijgt u uw geld terug.

Klik hier voor meer informatie over deze provider.

DataWeb

DataWeb bestaat sinds 1994 en is gespecialiseerd in zakelijk internet over glasvezel met snelheden vanaf 10 Mbit/s tot 10 Gbit/s voor het midden- en grootbedrijf. Via hun eigen netwerk worden oplossingen aangeboden die voornamelijk geschikt zijn voor bedrijven met meerdere vestigingen (ook internationaal), met een complexere ICT-infrastructuur of gesloten verbindingen met Microsoft Azure en AWS. Daarbij behoort Darkfiber en DWDM tot de mogelijkheden. Meer informatie kunt u vinden op Dataweb.nl, zakelijk glasvezel specialist.